Marjo Haapasalo


Olen valmistunut Yrkeshögskolan Sydvästin muotoilun koulutusohjelmasta vuonna 2002. Sain peruskoulutukseni vaatetusalalle perinteikkäässä Åbo Hemslöjdslärarinstitutissa. Erikoistuin opinnoissani teatteri- ja tanssipuvustuksiin sekä tekstiilinmuokkaukseen. Syvensin vaatetus- ja tekstiiliopintojani vaihto-opinnoissa Iso-Britanniassa Bradford and Ilkley Community collegessa. Opiskeluaikoinani aloitin myös freelancetyöt eri teatteri- ja tanssiryhmille suunnittelemalla, kaavoittamalla ja valmistamalla pukuja.
Vuonna 2007 toteutin unelmani ja perustin oman pienen putiikin, Minnen, jossa saan yhdistää ammattitaitoni eri osa-alueita. Suunnittelen edelleen näyttämöteosten puvustuksia, mutta sen lisäksi teen ateljeessani mittatilauksena ihania juhla- ja hääpukuja. Tarjoan asiakkaalle ammattitaitoni henkilökohtaisessa puvun suunnittelussa, materiaalinvalinnassa sekä puvun viimeistelyssä.
Muokkaan myös vanhan perintöpuvun tai vintagelöydön niin, että se soveltuu uuteen käyttötarkoitukseensa ja korostaa käyttäjänsä parhaita puolia. Joskus saan aloittaa suunnittelun vanhan puvun säilyneestä yksityiskohdasta ja rakennan kokonaan uuden puvun sen ympärille. Teen työni materiaalilähtöisesti, väreillä ja muodoilla leikitellen.
Olen valinnut liikkeeseeni ihania vintagepukuja ja -asusteita sekä uutta suunnittelua edustavia piensarjoja ja vaatekappaleita paikallisilta mielenkiintoisilta taitajilta. Teen myyntiin omia juhlapukumallejani ja muokkaan myös myyntivalikoimaan kuuluvia pukuja asiakkaalle sopiviksi. Pidän uuden ja vanhan yhdistelystä ja liikkeeni onkin iloinen yhdistelmä tyylejä ja malleja 1900-luvun alusta nykypäivään. Omaa suunnitteluani leimaa viehätys pukuhistoriaan ja naiselliseen pukeutumiseen.